19. 8. 2007

Diskuse ke kapitole třicet čtyři - Znovu do lesa

Tahle kapitola je krátká, což znamená, že jí určitě máte všichni dávno přečtenou.

Končí poněkud drasticky, zachovejte paniku, klid musí stranou!

A pozor na spoilery :-)

438 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pecka :o) Jak to asi skončí..?

Anonymní řekl(a)...

muzeme do rana ocekavat 35. kap?

Martinka řekl(a)...

Harry se nám opět vrátí díky kameni zmrtvíchvstání.

Anonymní řekl(a)...

to bych neřekla díky kamenu

Anonymní řekl(a)...

Nádherná kapitola ... Lidi co toho moc ještě nezažili nebo nepřišli o někoho moc moc blízkého todle nemůžou chápat... Jsem chlap, ale málem jsem brečel.. To jenom pro ty, kterým příjde happyend trapný. Člověk aspoň někdy potřebuje šťastný konec. Někdo v tom vidí holt neý jen slova.

Zkuste si k tomu pustit písničku Bittersweet od Apocalyptiky, nemůžu si pomoct
ale i ty slova se k tomu vcelku hodí. Hlavně tadle pasáž:

Break this bittersweet spell on me
Lost in the arms of destiny

Anonymní řekl(a)...

nevím, jak si to JR zařídila, ale Harry určitě neumře. To by pak nemohl být ten správnej happyend:)

Anonymní řekl(a)...

Teda jako nicmoc kapitola, harry "asi" umřel. jako je to napsaný tak divně... jak to vypadá s další kapitolou. kdy bude? ví někdo?

Anonymní řekl(a)...

Mám teorii : Co když je Voldemort sexuální deviant, asi něco mezi pedofilem a nekrofilem!!!

Anonymní řekl(a)...

Jejda, tak to byo něco, až mi ztuhla krev v žilách. Už jsem si říkala, co se asi stane, a ona dopsala kapitolu. No čert aby ji vzal. Tak tahle byla lepší než 33. Aspoň teda pro mě. Ale to čekání stálo zato :-)

Anonymní řekl(a)...

Takový šoky :D Kuju :-)

Anonymní řekl(a)...

Fakt super těšim se na další nemůžu z toho ani spát

Anonymní řekl(a)...

na King´s Cross nám to někdo všechno vysvětlí myslim

Milan Hájek řekl(a)...

tak a teď mi zajímá kdo zabije Naginy , Harry je mrtev "asi", Ron s Hermionou jsou ve Velké síni a Nevill je tam někde taky, jediný kdo z kladných ví co se stalo je Hagrid a ten je připoutaný u stromu a kolem něj je hlouček smtijedů, tak takhle jednoduše jsem si nepředstavoval, s tím kamenem asi máte pravdu, ale co smtijedi nechají ho žít?myslím že šanci vstát z mrtých sice má ale nevím kolikrát jej ten kámen může zachránit, Jinak každopádně se těším na další kapitolku a moc děkuji Radkovi , Voldemordce a správcům Letaxové sítě (Čiko,Lenka,... a další) za to jak se o nás nedočkavce starají.
P.s. Radku už jsi sehnal zaměstnání?

Anonymní řekl(a)...

Jo King´s Cross je docela zajímavá kapitola.Zase se nám kousek odkryje.

Anonymní řekl(a)...

No.. Harry to určitě přežije..
Teda podle mě by bylo lepší, kdyby pro to dobro umřel, protože už přeci jenom přežíval šest let všechny souboje.. (co chodil do školy a bojoval)
Ale to by J.K.R. neudělala.. takže podle mě přežije!
Marketinuska

The Feeling řekl(a)...

Děkuju za kapitolku, ten konec sem si musel přečíst několikrát, sem zvědavý na rozuzlení v 35.

Unknown řekl(a)...

HP7 CZ, sledujem a citam tvoj preklad uz od 1. kapitoly a este ani raz som ti nepodakoval. Myslim ze je na to vhodny cas.
Ved co ak zajtra budem musiet zomriet? a uz nebudem mat cas?.

TAKZE DAKUJEM 1000 krat, moc si vazim ze to pre nas robis.

PS: Toto bola velmi silna kapitola.

PS2: A vela stastia prajem z hladanim prace.

Potter fanusik kuko.

Anonymní řekl(a)...

Jj, je to docela drsná kapitola, ale líbí se mi, má to atmosféru. Ten, kdo tady psal, že se k tomu hodí Apocalyptica, má pravdu :-)
Nezdá se vám, že se Rowla inspirovala trochu křesťanstvím? :-)

Anonymní řekl(a)...

Jak to vidíš s pokračováním velký sedmo??? Kdy se na něho můžem těšit???

Anonymní řekl(a)...

Brumbál určitě nechtěl, aby Harry umřel, tak mu dal ten kámen. No a až Harry natáhne brka, tak se možná díky tomu kameni vrátí. Taky kámen "zmrtvýchvstání" :D

oilarena řekl(a)...

Tak kapitola skvělá, škoda jen že vím jak to dopadne, řek mi to jeden kamarád, pěkně mě na**al:-( a s tou Apocalypticou je to dobrej nápad, já k tomu měl The Unforgiven od Metallicy a taky dobře dokresluje atmosféru...jinak mockrít děkuju sedmovi, voldemortce a všem co se podílej na správě letaxové sítě, díííkyyy:-)

Anonymní řekl(a)...

No, tohle byla sila...

Anonymní řekl(a)...

no to je dramo kdy je dalsi kapitola??!! to me jednou zabije to cekani!ach jo:(
jinak k tomu krestanstvi to je vic nez pravdepodobne je to v nas vsech tak zakorenene at chcem ci ne ze se tomu asi nejde vyhnout..

Anonymní řekl(a)...

jo...hustý..achjo..ani nevim co na to říct...čekala sem to, ale doufám, že se vrátí...
hmm

jo a dík Sedmo!

Anonymní řekl(a)...

dobry vecer lidici, byl by tu nekdo tak ochoten a zaslal mi prelozenou 7? Diky moc. Ja to tu proste nechapu, zacala jsem si stahovat dily, kazdej den jeden, po 22 dilech se prestalo (kvuli autorskejm pravum), pak mi tyhle stranky vubec nesly, ted zase jdou, ale stahovat se neda...ale vy se tu spolecne bavite, jako ze vite, wo co go, co v kterym dile je a za zase nic nechapu :-( Ach jo....tak jak to teda je? Prosim, prosim, vysvetlete mi to nekdo, kdo na me mate nervy...diky moc KacenkaNL

Anonymní řekl(a)...

Proboha, já mám nervy na dranc, teď budu čučet na mail každou chvilku!!! Pls, kdy je tak odhad, že by mohla být další kapitola, tohle je moc i na zdravé srdce!! Už aby tu byl epilog a já se konečně dozvěděl co a jak!!! Díky Velkému sedmovi a všem správcům letaxové sítě!!!! Jste super a hrozně šikovný!

To KacenkaNL: dej si sedmozrouti.blog.cz a tam se přihlaš k odběru kapitolek :)

Anonymní řekl(a)...

Krásné ránko:-)
Tak jsem se pustila znovu do sedmičky a třeba v kapitole Sedm Potterů, kdy Harryho hůlka začne proti Voldemortovi sama kouzlit. Jak si to mám vysvětlit? Že kouzlí ta část Voldyho duše, která je v Harrym, aby nebyla zničená? Proto Voldemort stále nemůže zabít Harryho, že se kvůli němu matka obětovala a že je Harry viteál? Mám v tom trochu bordel:-)

Anonymní řekl(a)...

Dobré ráno.

Anonymní řekl(a)...

ránko

Anonymní řekl(a)...

Dobré ráno, mám dotaz - bude dnes další? nebo nemám číst tak rychle :DDDD
Jinak stále velké díky za všechnu to práci :)

Anonymní řekl(a)...

Líp to ustřihnout Rowla nemohla :( Jsem fakt zvědav jak to je s Harrym, protože ten kámen by neměl vracet mrtvé ale jen "jakoby" vracet, takže zůstanou mrtví. Jen doufám, že je tu nějaký jiný fígl, aby Harry nepřišel o život, přece se to Ginny musí nějak vyvinout, vždyť jí ani nic neřek na rozloučenou - no to prostě nejde!!! :(

Anonymní řekl(a)...

Tak u 33 jsem nebrečela, ale tady docela jo... :( To jsem zvědavá co se z toho vyvine. Neví někdo kdy bude další kapitola?

Anonymní řekl(a)...

tak už aby byla další kapitola nebo já z toho budu mít infarkt, kapitola byla sqělá ale takový konec no hrůůůůůůza

Anonymní řekl(a)...

Bohužel neřekl nic nejenom Ginny, ale ani ostatním, takže nikoho neočistil, že by se dostalo na mou úvahu o Nevillovi a hadici?

Anonymní řekl(a)...

A jaká že to byla úvaha? Já mám teď z toho vývoje tak vygumováno, že nevím čí jsem, natož vymyslet nějakou teorii :)

Anonymní řekl(a)...

Kapitola byla nářez! Posledních pár kapitol to fakt jede. Těším se na další, ale zároveň mě děsí fakt, že už nám toho moc nezbývá a pak bude "definitivní" konec:-( Už se nebudeme mít na co těšit.
Vůbec nevím jak to má dopadnout, ale myslím si, že Harry přežije. Bude tam něco s tím viteálem, co má v sobě. Třeba ta smrtící kletba zničí jen část Voldemortovy duše, možná Harryho ochrání to, že se sám obětoval...kdo ví co si paní spisovatelka na nás vymyslela.

Anonymní řekl(a)...

teda, před chvilkou jsem to dočetla a je mi z toho nějak divně, buší mi srdce jak Harrymu,to jak si přivolala ty své blízké, to bylo moc hezký, jo jo, myslím, že Harry umře, všechno tomu nasvědčuje a jestli neumře tak to bude vypadat divně i když věřím tomu, že Rowla to vždycky nějak zaonačí a "rozumně" vysvětli, když Harry přežije

Anonymní řekl(a)...

to anonym 8:48 no je fakt, že tuhle teorii jsem to rozvíjela včera, jokože v Harrym umře ten viteál, ale Harry i -harryho duše zůstanou nedotčené, co? Nenapadá mě jak jinak by mohl přežít, i když fantazie Rowlingové se meze nekladou :-)

Anonymní řekl(a)...

Wow, tak tomu říkám konec! Kdybych už nevěděla, jak to dopadne, asi bych si ukousala nehty.
Teď trošku zaspoiluji - kapitolka King´s Cross bude podobného ražení jako poslední (vysvětlovací) kapitolky v ostatních knihách, takže se tam opravdu hodně vysvětlí... každopádně co jsem četla, tak mou nejoblíbenější kapitolkou je 37, takže se na ní moc těším.
A nesmím zapomenout na tradiční poděkování Velkému Sedmovi i Sedmožroutům za to, že nám, čtenářům, překládají a rozesílají kapitolky. Děkuju!

Anonymní řekl(a)...

for maja: Jestli jsi tu "mou" teorii tady už někde zmiňovala, tak soráč, ale fakt jsem to nikde nečetla. Třeba na tom fakt něco bude, když to nenapadlo jen mě ;-)

Anonymní řekl(a)...

A rozumíte tomu taky tak, že Voldemort Harryho nemůže zabít, protože je Harry jeho viteálem? Proto Harry vždycky nějakým zázrakem unikne Voldemortovi, jeho hůlka zázračně sama kouzlí atd...

Anonymní řekl(a)...

Taky si někdo všimnul té podivnosti v překladu? V popise Harryho matky znělo, že má černé vlasy, ale ona je přece zrzka!

Anonymní řekl(a)...

to anonym 9:01, to vůbec nevadí že si to zopakovala, já to tady taky všechno nečtu, jinak je fakt, že když nás to napadlo obě tak by to tak mohlo být, takže uvidíme v dalších kapitolkách
jinak jsem si taky všimla toho, že má v knize černé vlasy, ale teď nevím, jestli je měla vždycky? ve filmu má určitě světlé
no a já myslím, že Voldemort ho asi může zabít, když může baziliščí zub zabít Voldemortův viteál, mohlo by to být i naopak ne? nebo ne? nějak jsem se teď do toho zase zamotala,
čím víc o tom všem přemýšlím, tím mám v hlavě větší zmatek :-)

Anonymní řekl(a)...

Hojky vsem, je to strasny, o vikendu jsem se vdavala a tesila jsem se az bude po svatbe protoze jsem vedela ze budou dalsi kapitoly..to je des a pak ze si clovek ma svatbu vychutnat...no nic..hura na cteni:o)Cary

Anonymní řekl(a)...

teeeda tak tahle kapitola me dostala ... doufam ze prezije inak by to bylo dost divny :o(

PS.: Chtela bych moc moc podekovat vsen co se na tom podily takze ... HP7 CZ diky moc za preklad a vsem zpravcum letaxove site diky za to co delate ....
PPS.: ta Apocalyptika se k tomu vazne hodi

Monisek86 řekl(a)...

for maja: Já jsem ten anonym, se kterým si píšeš, konečně jsem se přihlásila ;-)Harryho matka měla v knihách i ve filmech zrzavé vlasy. Kouzlo je v tom, že si Harry našel Ginny, která je má taky zrzavé. Prostě se historie opakuje. Harryho matka byla zrzka.Jeho rodiče jsou mrtví a on měl jen kmotra Siriuse. No a Harry si taky našel zrzku a má být kmotrem malého Teddyho, kterému rodiče taky zavraždily.

Monisek86 řekl(a)...

for anonym 9:28
Blahopřeju! Já jsem byla v sobotu taky na svatbě, ale zatím ne na svojí :-)

Anonymní řekl(a)...

Ať už je tu další kapitolka, já z těch teorií zešílím, potřebuju svou dávku emocí. Možností jak přežít je tolik, že to není ani možný. Hlavně jsem zvědav, kdo vyřídí Nagini, ale mělo by se to podle mě stát dřív nebo zároveň s tím co to práskne do harryho, jinak Voldy bude pořád naživu díky hadovi a co harry .... TAK JAK TO BUDE??? no jsem fakt zvědat!!!

Anonymní řekl(a)...

Bré ráno xD Taky byla u vás včera/dneska v noci taková bouřka? Jsem si ve zblbnutí říkala, že to má určitě na svědomí Voldy :D

Anonymní řekl(a)...

to monisek: no jo , máš rechtm ale jak to, že je má teď tmavý? asi jen malá chybička se vloudila
jinak já jsem na svatbě nebyla, ani jsem se nevdávala, ale včera jsem došila jedny svatební šaty :-), ty jo to je nějaký znamení, nebu se Harry ženit? :-)

Monisek86 řekl(a)...

V Karviné jen pršelo:-( Třeba se ale u vás blýskalo na lepší časy a Harry fakt přežije :-D

Monisek86 řekl(a)...

to maja: asi to fakt byla jen chybka v překladu. Těžko by se jeho mamča po smrti přebarvila na černo :-D

Anonymní řekl(a)...

no jasně, nebo se vlasy zdály být tmavé, protože její mrtvolně bledá tvář dávala vlasům tmavý lesk :-)

Martinka řekl(a)...

Celou noc jsem přemýšlela jak je možné že Harry není opravdu mrtvý a vzpoměla jsem si na jednu věc.Voldemort taky neumřel když se proti němu obrátila jeho vlastní kledba jelikož byla jeho duše poutána k životu viteáli.Harry je ale taky poután k životu a to k Voldemortovu životu už od čtvrtého dílu kde Voldy použil Harryho krev aby opět získal tělo.Dokud žije Voldy,žije i Harry.

Anonymní řekl(a)...

ty jo to je alespoň teoriem máš recht, no, jsem zvědavá jaká bude teorie Rowlingové, abychom nebyli překvapení :-)

Monisek86 řekl(a)...

Takže až Voldy vytuhne, tak s ním půjde do věčných lovišť aji Harry?

Martinka řekl(a)...

Ne,protože Voldemort pokusem zabít Harryho zničil svůj viteál v něm.Voldy už není potaný k Harrymu.

Martinka řekl(a)...

Navíc Voldymu nepomůže ani bezová hůlka.Ta totiž patří Harrymu.On je jejím majitelem.

Martinka řekl(a)...

Udělal zásadní chybu a ani si to neuvědomil.Kdo četl předchozí kapitoli pozorně téz šestý díl tak si toho musel taky všimnout.

Monisek86 řekl(a)...

Všechny ty teorie už mi dělají v hlavě pěkný zmatek. Prostě už potřebujeme další kapitolu, abychom odhalili skutečnou pravdu.

Anonymní řekl(a)...

Naginni

me tricata ctvrta kapitola porad nedorazila:-(

Monisek86 řekl(a)...

Bezová hůlka patří Harrymu? Jsem nachcípaná, tak mi to nějak míň myslí..

Monisek86 řekl(a)...

for anonym 10:21
Jestli tu kapitolu chceš poslat teď hned, tak mi písni tvůj mail.

Martinka řekl(a)...

Olivander to říkal.Nejde o to majitele hůlky zabít ale připravit ho o hůlku a porazit ho.Brumbál zamžel neporažen,byl přece se Snapem domluvený.Snape nebym vládcem nad hůlkou,nepřipravil ho o ni.Dyl to...........Draco.Ten na atronomické věži vyrazil Brumbálovi hůlku z ruky,tím se stal jejím majitelem aniž by to věděl.A co se nestalo na Malfojově panství?!Harry vzal Dracovi jeho hůlku tím se stal majitelem všek hůlek které Draco vlastní.

Anonymní řekl(a)...

no tak to teda taky nechápu, jak to, že patří Harrymu? Prosím, vysvětlit :-)

Martinka řekl(a)...

Ježiš to dává tak krásně smysl.Mám pocit jako bych odhalila to největší tajemství na světě:-)

Monisek86 řekl(a)...

To mě teda nenapadlo, že mu budou patřit všechny Dracovy hůlky! Myslela sem, že jde vždy o jednotlivé hůlky.. No, Rowla už překvapila i šílenějšíma zápletkama.

Martinka řekl(a)...

to:maja-přečti si co jsem napsala v 10:23.Pořád nedává smysl.Pak už si jen přečíst znovu kapitolu kde Harry mluví s Olivandrem.

Anonymní řekl(a)...

Jé tak jsem se vrátila s dovči a koukám spousta nových kapitolek!! Móóóóc díky všem!! No a koukám, že Snape v tom byl nevinně. TAk nějak jsem v to doufala už od té chvíle, co dopadlo Brumbálovo tělo z té věže na zem.
Díky díky

Anonymní řekl(a)...

Naginni

tak uz je to vpordku( kapitola mi misto do dorucene posty ´dorazila nevimproc do spamu )

Monisek86 řekl(a)...

Lidi je tu taky někdo v práci jako já nebo všichni vegetíte doma.

Martinka řekl(a)...

Tak mě napadá že je tam náznak v jedné kapitole že Harry a Voldy jsou vzdálení příbuzní.Mají společného předka.A to nejmladšího ze tří bratří který dostal od smrti neviditelný plášť.

Anonymní řekl(a)...

to Martinka:doprčic, nějak mi nešlo přidat komentář snad se teď zadaří,
no já jsem to že to nechápu napsala ještě než jsi to vysvětlila , ale, víš co mi pořád uniká, kde bylo napsaný že Draco vzal hůlku, která na konci 6. dílu spadla za cimbuří, to je právě ta mezera

Monisek86 řekl(a)...

Pokud se dobře pamatuju, tak to byla jen Harryho teorie.. No, paměť už mi v jednadvaceti letech už ale tolik neslouží :-D

Martinka řekl(a)...

On jí nevzal.Stal se pouze jejím pánem.Hůlka si vybírá sama svého majitele.Brumbál s ní byl pohřbený a má ji Voldy ale neposlouchá ho-stále.

Anonymní řekl(a)...

voldy a harry jsou asi příbuzní harry má plášť a voldy tem prsten s tim kamanem po druhym bratrovi takže, jenomže tam jsou všichni příbuzní jen se podívejte na rodokmen blackových

Martinka řekl(a)...

To je pravda.Ať žijí ůchylové:-D

Monisek86 řekl(a)...

No jo no, oni jsou vlastně všichni jedna velká a "šťastná" rodinka :-D Třeba je Voldy Harryho bratranec z 265. kolena :-D

Anonymní řekl(a)...

Mě by zajímalo, kdy Brumbál přišel na to, že Harry je viteál. V pátým díle, kdy Harry viděl napadnutí pana Weaslyho a on dělal ten pokus s hadem? A taky je mi divný, jak mohla duše Voldemorta žít v Harrym, když přece Brumbál v pátém díle říkal, že Voldemort zakusil velkou bolest, když se snažil dostat do Harryho, že v něm nemohl být...

Martinka řekl(a)...

Nemohl v něm být protože nezná soucit.Díky tomu že Harry má něco co Voldy ne.Dokáže cítit lítost.Začal Voldyho litovat to mu způsobylo tu obrovskou agonii.

Anonymní řekl(a)...

jasně, teď už jsem konečně pochopila předávání té hůlky, ta hůlka nemusí být fyzicky předána, jasně, díky za vysvětlení,
no, jinak s tím, kdy Brumla zjistil, že je Harry viteál určitě už věděl od té doby co Brumbál věděl, že mluví hadím jazykem,ale kdy přesně to bylo?myslím, že v TAJEMNÉ KOMNATĚ. jinak to, že jsou s Voldemortem příbuzní mě napadlo hned jak napadlo Harryho, že je dědicem toho neviditelného pláště, určitě to tak budu, stejně je to zajímavě propojený což?

Anonymní řekl(a)...

Jasně, tohle chápu, tak proč v něm ale mohl žít kus Voldemortovi duše a samotný Voldemort ne? Když to tak vezmu tak Voldemort je jen tělo + plus sedmá část duše nebo ne?

Anonymní řekl(a)...

no a taky to odpovídá té věštbě jeden nemůže žít dokud zůstává druhý na živu nebo tak nějak, harry by nemohl být nikdy šťastný pokud by měl v sobě voldyho a voldy zase by pocítil lásku a soucit z harryho

Anonymní řekl(a)...

a s tou příbuzností je to pravdu četla jsme to v rozhovoru z JKR jsou si něco jako vzdálení příbuzní

Anonymní řekl(a)...

JKR řekla v rozhovoru na ang. chatu že všechny kouzelnický rodiny sou si nějak příbuzný ;-)

Martinka řekl(a)...

Tak jsem tady rozhodila svá zjištění a teorie anyní jdu nakrmit svou malou prynceznu.Skladuji pro ni Poterra na DVD,až vyroste tak to po mě zdědí.Přeji všem pěkný den.Opět se přidám do diskuze po další kapitolce kdy výjde na jevo nějaké to rozuzlení.

Anonymní řekl(a)...

http://www.freerapidaccount.com/free/?r=605728 to je stránka kde můžete získat free rapidshare ůčet stačí se registrovat a splnit offer je to jen otázka času takže http://www.freerapidaccount.com/free/?r=605728

PS: já vím že to není k tématu ale takový ůčet se hodí tak sry

Anonymní řekl(a)...

jo a taky tam říkala že ti co jsou z mudlovských rodin museli mít kdysi v rodině nějakého kouzelníka i kdyby to měla být před spoustu generacema

Anonymní řekl(a)...

Harry je vpodstate viteal nebo ne? a ten jen tak neco neznici;-)

Anonymní řekl(a)...

a to Velký Sedma plánoval že by to do neděle mohlo být O:-), takhle to jsou nervy...ale vždycky do toho može něco vejít,chápu ale přesto dotaz
voldemortko jak to vypadá s dalšíma kapitolama ?

Anonymní řekl(a)...

Ne 7 kus duse, ale 8. Duse uz je na 8 casti: Denik, prsten, medailonek, salek, diadem, had, Harry, Voldy... To je 8 casti duse... Divim se, ze se jeste nerozpadl... Ja si myslim, ze Voldemort znici sam se... Protoze to voldemort v Harrym ho vzdy ochranoval... Vsechny vitealy si branily a taky i ten kousek v Harrym se bude branit... Stejne jako na tom kosteti... A to bude Voldikova posledni chyba on si neuvedomi, ze vlastne bojuje sam se sebou, nebo si to uvedomi, ale az prilis pozde...

Anonymní řekl(a)...

To je pěkný, jak si to postupně dávkujete. Kdybych to neměl přečtený, asi bych to nevydržel jako vy (posledních 5 kapitol sem v originále četl přes noc, skoro žádnej spánek). A pálí vám to, některé úvahy o pokračování mají hlavu a patu a jsou i pravdivé...

Anonymní řekl(a)...

My to taky nedrzime, my vsichni, co nevime zakousime tezka muka... :o)

Anonymní řekl(a)...

HP7CZ můžu se poprosit o překlad do doby než půjdu do školy? nechci vyvíjet na tebe nátlak ale už tuto středu musím do školy! Byl bych rád kdybys dneska dal 35 a zítra 36 s epilogem.

Anonymní řekl(a)...

mohl by mi někdo, prosím, poslat poslední dvě přeložené kapitoly??? nemůžu je nikde sehnat. Díky moc maanaas@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

to ivi: myslím, že tak nějak to bude,
každopádně už se těším, snad to dnes večer bude hotovo, doufáááám, jinak se asi budu muset přemoci a se slovníkem se pustit do chapter 35, což se mi vůbec nechce, hlavně proto, že to tak tak stíhám chápat v češtině natož v angličtině, tak se tu mějte, jedu do práce a až tam budu tak se zase nenápadně přidám do debaty

Anonymní řekl(a)...

To anonimni maanaas: Odeslano do spravy letaxove site... Nekdo to urco vyridi... Jinak posledni prelozenou je zatim 34...

Anonymní řekl(a)...

to anonym, pošlu ti je, za chvilku tam jsou

Anonymní řekl(a)...

majo děkuji ti!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

to maanaas:tak mělo by to tam být a není zač, musíme si pomáhat :-), tak ahoj a za hodinku nashledanou

Anonymní řekl(a)...

Tohle byla snad nejlepší kapitola. Harry pro mě nebyl jen kouzelny pribeh, ale kazda kniha tak trochu popisovaůa vyvoj cloveka,vyvojove ukoly, ktere v kazdem zivotnim obdobi musi resit. A jeden z nejdulezitejsich vyvojovych ukolu je zacleneni smrti do kontinuity zivota. Jak rekl slavny psycholog Erikson: deti se nebudou bat zivota, pokud se stari nebudou bat smrti....
Aneb jak rekla vestba:Nakonec bude premozena smrt.
A vsemi knihami se tahne jako linie jedna myslenka: laska je silnejsi nez smrt.
No proste paradne promysleny. Jen nevim,jak tohle pochopi devitilete deti.No ale zas abysme je nepodcenili.

Anonymní řekl(a)...

Trixxx: Harry Potter není pro devítileté děti - to byly možná tak tři první díly :)

Anonymní řekl(a)...

to anonym: vim, taky bych si rozmyslela nez to dam detem. Ale to spis takova reakce na to,ze Albatros to vydava ,,pro deti od 9 let" (myslim)

Anonymní řekl(a)...

to anonymní: Myslim, ze detem by se to melo davkovat kazdy rok jedna kniha, hezky postupne, aby dozravali spolu s harrym :)

Anonymní řekl(a)...

Tom: odial citate tie kapitoly aj ja cem :(

Anonymní řekl(a)...

jak říkal medek ona to psala pro ty kteří s tou knihou vyrůstali, ale teď jsou noví desetiletí a těžko můžou pochopit hned např. tuhle 7

Anonymní řekl(a)...

Hlavně že před každou kapitolou Sedma upozorňuje na spoilery. Lidi vy nečtete nebo co?!?!
Taky už to mám přečtené a nikomu tady necpu, jak to bude dál. Naopak tady všem závidím, že to mají ještě před sebou...

Anonymní řekl(a)...

to:misa přestě tak

Anonymní řekl(a)...

pls pošlete mi na můj mail digdaf@seznam.cz všecky kapitolky díky

Anonymní řekl(a)...

anonym 12:42 Tvůj požadavek pošlu dál kdyby jsi pak ještě něco potřeboval tak jdi http://sedmozrouti.blog.cz/
letaxová síť se o tebe ráda postará.

Anonymní řekl(a)...

digdaf@seznam.cz : už to letí

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím. Myslím že většinou jsou tady lidi co si to chtěj v klidu přečíst a ne znát na začátku konec.Někteří by se měli vrátiti zpět do školy neb mají rozum smrtijeda.

Anonymní řekl(a)...

Tohle byla pro mně nejuplakanější kapitola ze všech, když otevřel tu zlatonku a všichni tam naběhli, tak jsem to obrečela - nejdřív po anglicku, pak po fénixovsku, teď po sedmovsku a až se sejde rok s rokem, dá Albatros, že to ořvu i po medkovsku.

Anonymní řekl(a)...

zdravím, mutzete mi na mail Patick51@seznam.cz poslat, jestli na tomhle servru bude pokracovat preklad ?? nemam normalne k netu pristup, tak mi to pls poslete na mail..

moc prosím

Anonymní řekl(a)...

anonym 12:58 pracuje se na tom

Tom řekl(a)...

mmohli by ste mi prosim poslat kapitoli od 23-po ktoru to hp7 prelozil please bol som v anglii a us nemam prehlad ako to tu ide.. diky moj mail tom_007@centrum.sk

Anonymní řekl(a)...

bulmaister: Dík, že si nám to takhle zkazil. Celou dobu se těšim, až si to v klidu přečtu a ty to všechno vykecáš. Takovýho vola jsem tady ještě neviděla...

Jinak díky sedmovi a všem, co obstarávaj letaxovou síť. Už se nemůžu dočkat na další kapitolu. (ačkoliv mi to těšení tohle individuum zkazilo.)

BB

Monisek86 řekl(a)...

Nevím co tam napsal, ale pokud je to aspoň trochu dobré, tak už víš, na co se máš těšit a stejně ti to nepokazí ten zářitek ze čtení a to napětí. Je to sice zvěrstvo, ale ten debil ničeho nedosáhl. Prostě zase nějaký "inteligent"

Anonymní řekl(a)...

tom: už se na tom pracuje.

Anonymní řekl(a)...

Patick51@seznam.cz:
User 'patick51' does not exist!
hlídejte si překliknutí !
jinak zájemci lepší kdybyste se hlásioli na http://sedmozrouti.blog.cz v sekci letaxová síť

Tom řekl(a)...

Luciperda: vopred dik :P

Anonymní řekl(a)...

Tom: není zač :o))

Unknown řekl(a)...

Jak to myslíš, "můžeme čekat"? Vždyť tu nejde nic vidět ne? Nebo jsem slepý?

Anonymní řekl(a)...

wow celkem husty...jen četl sem začatek epilogu a tam...no prostě je to divny uvidime dal

Anonymní řekl(a)...

Dopraváky bude řídit Červíček, potvrdila policie. Vidíte, jakou dostal funkci :)

Unknown řekl(a)...

Díky všem letaxákům na síti i pod ní za pravidelné plnění mého útulného sedmožroutského krbíku. Patří vám velký dík za všechnu vaši péči, co nám závislákům věnujete!

A jelikož se opět budu opakovat, zkrátím to: hluboká poklona Sedmo:-)

Anonymní řekl(a)...

To Marine

Ó, děkujeme, vyřizuji dále!

Tobě hodně štěstí i zkoušek!

A všem zájemců o Vy-víte-co:
obraťte se na letaxovou síť:
http://sedmozrouti.blog.cz/0708/letaxova-sit-pondelni

Unknown řekl(a)...

TO lenča: jojo, díky, ještě mám dva týdny na "poslední opáčko", tak si zkusím uvařit kafe a neusnout ve 14. století:-)
Ale občas nakouknu, to se ví!!!

Anonymní řekl(a)...

hehe, já myslel, že Červíček je mrtvej, a on se zatím dal k policii?? :))

Unknown řekl(a)...

Neni nad diskuze o životu či smrti,.. tak či tak,.. lepší bejt živý zloduch, než čestná mrtvola

Anonymní řekl(a)...

Ahoj tak "opět" musím poděkovat letaxové síti - skvěle funguje a ted óóó náš Velký Sedmý - nebylo to nějak krátký?;) tak a ještě má tradiční otázka - kdypak mohu očekávat vymetení krbu dneska?????;)))))))

Unknown řekl(a)...

podle Brumla tušil dost dlouho že harry je vitál,.. jeň si spomeňte na druhou knihu,.. když s Harrym mluvili o jizve,.. cituji
„Ano, Harry, umíš mluvit hadí řečí,“ řekl Brumbál klidně, „poněvadž to umí lord Voldemort, který je posledním pozůstalým potomkem Salazara Zmijozela. Pokud se příliš nemýlím, onoho večera, kdy ti způsobil tu jizvu, přenesl na tebe i něco ze svých vlastních schopností, i když nic takového určitě neměl v úmyslu…“
„Voldemort že do mě vložil něco ze svého vlastního já?“ řekl Harry ohromeně.
„Rozhodně to tak vypadá.“

Anonymní řekl(a)...

Díky za kapču. Jsem teď na den doma, tak si jí stáhnu a budu číst zase na chatě. Je tam se mnou můj 12letý synátor, který ještě nečetl předcozí kapitoly, můžete mi, prosím, zaslat někdo kapitoly 9-23 ve wordu? Díky moc :-) Bude mít radost!! Tak i já... Kačkač

Anonymní řekl(a)...

já to říkala, že to Brumbál ví už od 2. kapitolky, jsem ráda, že tu se mnou někdo sdílí stejný názor

Anonymní řekl(a)...

To PATICK - anonym 12:58

Mail se vrací, neudělal jsi chybu v adrese?

Ozvi se na http://sedmozrouti.blog.cz - letaxová síť

Anonymní řekl(a)...

jestli se chcete podívat jak napasovali Pána prstenů na Harry Potter, docela to ujde tak http://www.youtube.com/watch?v=3sYlhXtybcQ&mode=related&search=

Anonymní řekl(a)...

Zdravím všechny ty, kteří se mnou včera drželi diskusi...

Anonymní řekl(a)...

Ahojky=) chtěla jsem se zeptat jestli tady někdo nemáte ponění kdy bude další kapitolka???? Děkuji za odpověď

Anonymní řekl(a)...

Řekla bych, že až bude tak to určitě budeme vědět.:)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj hp7 cz,
prosím Tě vim, že teďkon máš hodně práce se sháněním zaměstnání, ale chtěla jsem Tě jen o něco požádat. Sháním knížky harryho ve španělštině, ale nemůžu je nikde sehnat, tak jsi mě napadl Ty... Nevěděl bys, kde je koupit nebo stáhnout jako e-knihy??? Děkuju moc, hodně štěstí s tou prací.

Anonymní řekl(a)...

Tady dneska asi chcípl pes, ni? Nikdo tu není...:(

Anonymní řekl(a)...

jo ještě jedna pokud jste neviděli Simpsny na Harry Potter tak
http://www.youtube.com/watch?v=Y40DvAkKAD0&mode=related&search=

Anonymní řekl(a)...

já tu občas jsem, ale jsem v práci, takže musím tajně :-) a ne moc často a hlavně nenápadně :-)na netík

Anonymní řekl(a)...

Podle toho úryvku z dvojky to vážně vypadá, jakoby Brumbál věděl nebo alespoň tušil, že Harry je viteál. Akorát je mi divný, že šel ty viteály hledat až v 6. díle:-)

Anonymní řekl(a)...

no jo to máš recht, třeba ale zatím sbíral ty vzpomínky aby věděl kde ty vitoše hledat

Anonymní řekl(a)...

To je taky možný:-)

Anonymní řekl(a)...

Mě se líbílo, že Rowla je mezi Smrtijedy ;-)

Anonymní řekl(a)...

ale skutečnost zná pouze Rowla

Anonymní řekl(a)...

jak jako, mezi Smrtijedy?

HP7 CZ řekl(a)...

Spoilery smazány.

Ad knihy ve španělštině:
Shodou okolností jsem se po nich sám díval (plánuju si je pořídit) a našel jsem je v Praze v Paláci knih Luxor (na Václavském náměstí), v (myslím) mínus prvním podlaží v sekci mezinárodní literatury. Tam jsem si kupoval i německý díl... :-)

Anonymní řekl(a)...

Thorfinn Rowle

Anonymní řekl(a)...

martinka: Ale pokud si dobře pamatuju, tak Draco všestce Brumbála odzbrojil vlastní hůlkou a ta Burmbálova, neboli taky ta Bezová, spadla někam za cimbuří, ne? Přece Ollivander ty hůlky zkoušel. Po souboji na Malfoyove zámečku sice Harry hůlku Dracovi v boji ukradl, ale nebyla to bezová hůlka. To by na to Ollivander přišel.

Anonymní řekl(a)...

Jak to vypadá s 35?

Anonymní řekl(a)...

Nevím, kde je chyba, ale už je na světě kapitola 34 a já ji pořád nemám. Prosím zašlete ji někdo na email: 1Iris@email.cz

Dík

Anonymní řekl(a)...

no, to jsme řešily ráno, ta hůlka nemusí přejít z kouzelníka na kouzelníka fyzicky,proto Voldemortovi nefunguje, ale jak se vzala ze "zacimbuří" v Brumbálově hrobce to mi taky není známo, tak buď to Rowla vysvětlí nebo to nedomyslela

Anonymní řekl(a)...

to anonym Iris: pošlu ti to

Anonymní řekl(a)...

to Iris: tak jsem to poslala

Anonymní řekl(a)...

Být autorkou tak nechám Harryho mrtvého a Nagini i Voldemorta zabije Neville, protože to proroctví bylo o něm. Co vy na to?

Anonymní řekl(a)...

taky bych nechala Harryho mrtvého, ale to Rowla neuděla, myslím si, že ne, no a s tím Nevillem sdílím tvůj názor, myslím, že vyvolený je Neville

Anonymní řekl(a)...

Hp7 cz, děkuju moc za ty knihy. Tak se měj krásně, dál překládej, ať Ti to vyjde co nejdříve s tou prací!!!

Unknown řekl(a)...

Ad hůlka: tohle podle mne Rawla překombinovala (a bohužel to není jediná nedořešená věc: viz Brumbálova jizva ve tvaru blesku pod kolenem z prvního dílu). Ano, teď můžete odvětit, že se mi to dobře kritizuje, ale pokud Rawla tvrdí, že má koncepci, tak jí bohužel uniklo nějako moc detailů:-(
Ad proroctví: udělat hlavní postavou na konci Nevilla mi nepřijde marné (ale bohužel chybí mi trochu návaznost na Sibyllinu věštbu). Holt solitér Harry asi musel přežít.

Anonymní řekl(a)...

to mariane: Proč myslíš? Na Nevillovi se věštba ještě neměla šanci zkusit - a shoda s Harrym může být čistě díky tomu, že si ho Voldemort vybral.

Anonymní řekl(a)...

Když se bavíme o tom, co autorce ještě uniklo, tak mám také příspěvek. Na začátku tohoto dílu se řeší Stopa, která ulpívá na Harrym do 17 narozenin a hlídá ji ministerstvo kouzel. V šestém díle Brumbál říká Harrymu, že ministertvo nedokáže určit kdo kouzlí a pokud kouzlí nezletilec v místě kde žije více kouzelníku je to nedohledatelné. Chybička se vloudila, že?

Anonymní řekl(a)...

Jsem se zapomněla podepsat:-))

Anonymní řekl(a)...

To Maja. Jestě nedorazila. Až dojde dám vědět Dík

Anonymní řekl(a)...

Neville to být nemůže, vždyt Brumbál říkal tuším že v šestce, že by to klidně mohl Neville být, ale Volda si vybral Harryho a tak to je

Anonymní řekl(a)...

Ann:
Hm, taky mě dojala ta scéna, jak se tam objeví jeho rodiče a spol. a doprovází ho k Voldemortovi.
A někde tady nahoře jsem přečetla, že se JKR zřejmě nechala inspirovat křesťanstvím. Taky si to myslím - vlastně už od té doby, co Brumbál poprvé řekl, že láska je nejmocnější síla na světě :-))

Anonymní řekl(a)...

ivi:"A to bude Voldikova posledni chyba on si neuvedomi, ze vlastne bojuje sam se sebou, nebo si to uvedomi, ale az prilis pozde..."

Mám dojem, že to má lepší logiku, než to, co vymyslela Rowla.

Anonymní řekl(a)...

no ale jak víme, tak Voldemort dělá chyby, a ve věštbě to mohl být buď jeden nebo druhej, Volda si vybral Harryho, protože si myslel, že je to Harry, ale klidně by to mohl být Nevill,no a kdyby to byl on, tak by stejně hrdinou zůstal Harry, myslím, že na hrdinství by to nic nezměnilo, ale všimli jste si jak se Neville v tomto dílu změnil, má více sebevědomí,
jinak k těm chybičkám: myslím, že na to jak velké je HP dílo, má na drobné chybičky právo, ovšem otázkou je co je drobná chybička :-)

Anonymní řekl(a)...

Teď jsem ji dočetla. je to paráda. Kdyže bude další? Iris

Anonymní řekl(a)...

Maja: no asi mu zvedlo seběvědomí že začal chodit s Lenkou střelenkou:-D
Ikdyž ted vlastně si nejsem tím že s ní chodí moc jistej, ale to jedno

Anonymní řekl(a)...

Co tu porad blbnete s tou hulkou a jak se dostala Brumbalovi do hrobky?
To je takkovy problem jit pod vez a podivat se, jestli tam nelezi Brumbalova hulka? Proste vzali Brumbalovo telo do Bradavicke marnice a nejaka dobra duse sla prozkoumat okoli pod vezi, jestli tam nekde nelezi jeho hulka. Pak ji jenom dali do jeho hrobky aniz by vedeli, ze je to bezova hulka. Mate proti tomu nejake namitky?
Mne spis vadi ten Drako a jeho vlastnictvi bezove hulky. Dejme tomu, ze ji Brumbalovi expeliarmem vzal. I kdyz ji nemel primo v ruce, dejme tomu, ze si ho hulka zvolila jako sveho pana. O tom Drako nevedel. Pak si Drako vzal svou starou hulku, ktera ho porad brala za sveho pana. Tim ze Harry vzal nasilim Drakovu starou hulku se stal jejim vlastnikem, ale ne bezove hulky. Jedine, ze by mezi sebou vsechny hulky nejak komunikovali. Neco jako, kouzelnik c.1 (Harry) je pokoritelem jineho kouzelnika c.2 (Drako) a tudis hulky druheho patri od tohoto momentu prvnimu.
A pak mne jeste trochu nesedi, ze neni expeliarmus jako expeliarmus. Protoze jinak by hulky menili sve pany i pri vycviku v Brumbalove armade. Jenze tam slo o treningovy expeliarmus. Zatimco bojovy expeliarmus dava hulce najevo, kdo je jejim novym panem.

Jerry řekl(a)...

Hele když si Harry v 34. kapitole vspomíná na ty, kteří zemřeli zminuje se tam o Tonksové a Remusovi .. Ale já jsem si při čtení nevšiml, že by tam byla zmínka o tom že jsou mrtvi .. asi sem přeskočil něco nebo nevím .. jdu si to přečíst ještě jednou :-)Jinač kapitola byla krátka, ale nádherná! Hodně mě to dojalo, ale nechapu proč Harry "zemřel" takovou smrtí .. Nechal se zabít jenom tam stál .. KDyby aspon BOJOVAL !!

Anonymní řekl(a)...

O smrti Lupina a Tonksové se píše v 33 kapitole někde na začátku. Prosím dejte info kdy bude 35 kapitola.
Dík Monika.

KaCZeR řekl(a)...

jerry: toho že sis nevšiml že sou mrtvý bude asi tím že to Rowla "odbyla" pouze jednou větou...když sem to četla poprvý tak mě to taky nedošlo...

KaCZeR řekl(a)...

Rémus a Tonksová, stále bledí a mírumilovní, jakoby pospávali pod temným očarovaným stropem.

Anonymní řekl(a)...

Ahojky,
pěkne prosím, oči koulím, poraďte, kde si můžu přečíst všechno pěkně od 1.kapitolky?

Anonymní řekl(a)...

HP7 prosím kdy bude další kapitola .Díííííííííííííííííííky

Unknown řekl(a)...

to oli: jde mi o tu větu z věštby, že ho pán zla poznačí jako sobě rovného - nebo tak nějak. Sedím v práci, předstírám, že pracuji a přitom se šprtám na státnice, takže nebudu ani surfovat po netu, abych příslušný text našla...
Ale jak jsem psala - i kdyby to dokončil Neville, tak by to byl jen další z řady "drobných kixů" sedmého dílu.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj anonyme.
Nahoře klikni na Sedmožrouty a tamna Letaxovou síť. Stačí napsat email a naši nejdražší Ti to pošlou. Krb = tvůj mail.

Anonymní řekl(a)...

anonym 18:51 : dej mi svůj mejl

Anonymní řekl(a)...

Teď sem dočetla a chci se zeptat.Je tady ještě někdo,kdo má dojem,že v příští kapitole zjistíme,že Harry neumřel nebo jsem s tímhle názorem sama?

Anonymní řekl(a)...

to jerry hele přečti to ještě jednou, smířil se přeci s tím že je to čím je a že musí skončit aby skončil i ten proti kterému bojoval..a tak prostě šel a veděl že i kdyby bojoval tak to nemá cenu.. jelikož je on sám tím co chtěl celou dobu zničit..

Unknown řekl(a)...

to helča: jojo, o tom se tu spekuluje stále;-)

Anonymní řekl(a)...

Asi budu hnusnej, ale já doufám, že umřel, protože by mi přišlo blbý, kdyby ne, chci aby bylo prostě tihle 7 dílů a konec, takhle se k tomu ještě může vrátit :(
navíc to mám na tiketu :DD
Noviik

Anonymní řekl(a)...

to helča myslím si že nemůže umřít, jelikož by to trho celý příběh.. navíc je vlastník pláště, kamene i hůlky.. tzn.??? :o)

Anonymní řekl(a)...

Ann:
No s tím tiketem jsi mě rozesmál :-)) Tak doufej, doufej... :-)

Anonymní řekl(a)...

hele vy si pořád neuvědomujete že je to dětská knížka kde vždy! dobro zvítězí nad zlem a láska je silnější než smrt..

Anonymní řekl(a)...

ale to že to nadchlo lidi věku 20 plus je brutální...

Anonymní řekl(a)...

kurni, zatim to vychází a on to pokazí, ale když nebude pokračovat v psaní, tak ať :)
bude dnes 25 nebo nemám čekat do půlnoci?? :D

Anonymní řekl(a)...

Ann:
Jasně, já jsem 20+++ :-)) a hrdě se k Harrymu hlásím. I k přesvědčení, že láska je silnější než smrt a dobro silnější než zlo. A ani nejsem chovanec žádnéhu ústavu :-)))

Anonymní řekl(a)...

mno já jsem jen 20 plus ale hlásím se poctivě už od prvního dílu.. každopádně se vsadím o to že prostě žijě, i kdyby měl být ve vzduchoprázdnu, tak žije.. :o)))))))

Unknown řekl(a)...

TO anonymní z 19.19: obávám se, že tě trochu zmýlilo to, co do svých knih píše Albatros - bohužel ale kniha kolem 600 stránek rozhodně pro děti není zrovna vhodná. Dalším faktem je, že existují i výborné knihy pro děti, které problematiku smrti řeší (nedávno uvedený Most do Země Terabithia). Rawla ji neřeší (jako Tonksovou a Lupina jsem hledala asi půl hodiny! sorry) - to je ten mírný rozdíl, který posouvá poslední tři díly mimo klasickou dětskou četbu.

Anonymní řekl(a)...

marine: je to tam, bohužel ano, já se přeplouval, že ne, ale jo

Anonymní řekl(a)...

Jednoduše řečeno,je to pro lidi co byli děti,když vyšel první díl. První knížku jsem dostala když ještě žádná potterománie nebyla a s HP jsem vyrostla. Možná proto to zabíjení snáším. Nelíbí se mi,ale zvládám to relativně v pohodě. Narozdíl od předškolákú. Ovšem vemte si,na co ty děcka dneska koukaj v televizi.

Anonymní řekl(a)...

To:Helča máš pravdu , když brubmbal zemřel brečela jsem jak mala , sirius to same a moje dcera její 11 nic ????!!!!!
Jana

Unknown řekl(a)...

Jo, to je přesně ono: ve chvíli kdy Rawla napsala první díl, šlo nepochybně o dětskou knihu. Ale postupně rostla se svou postavou a bohužel ji ale předrostla v tom, že dala sedmnáctiletému HP mentalitu schizofrenního dospělého. Někdy mám při čtení dojem, že myslí jako padesátiletý a jindy jako desetiletý.
A že dnešní děti sledují větší drasťárny? No ty moje zatím ne. Ale asi na to taky časem dojde.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj všichni!
To Jana: Jejda, teď mi spadl kámen ze srdce..... jsem se bála,že jsem tady skoro jediná ze starších. Né, že bych byla zas tak stará, ale mám už 12ti letou dceru,kterou HP moc nebere (teda jen ten na čtení). :-)))

Anonymní řekl(a)...

To anonimni 18:19: pokud se tu vyskytujes jeste dekuji z uznani logiky... Skoda, ze z tveho komentiku plyne, ze jsem vedle jak ta jedle... Nekdy je jednodussi veci jednoduse vysvetlit, nez je prekombinovat... Nu coz jsem zvedava jak to autorka vysvetli... S prominutim ad vcerejsi debata naplacala tohu chvilemi uz az dost...
Ale jeji svet tu bude i po ni... A za to ji patri velky dik...

Anonymní řekl(a)...

Já jsem vždycky tvrdila že Harry Potter na konci umře, ale tohle přece ještě není úplnej konec, ne? Co by se dělo v dalších dvou kapitolách?..?
A dejte nám pls vědět kdy bude ta kapča.